Κλαίρη Σιάρκου, MScΨυχολόγος, Λογοπεδικός

siarkou-klairh
Ειδικότητες
 • Ψυχολογία
 • Ειδική Αγωγή – Λογοθεραπεία
 • Γλωσσικές και μνημονικές λειτουργίες σε παιδιά με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος και παιδιά με Ειδική Αναπτυξιακή Διαταραχή του Λόγου
 • Ειδική αγωγή και εκπαίδευση ατόμων με αναπηρία ή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες
 • Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς (ΑΒΑ)
Εκπαίδευση
 • MSc, Ειδική Αγωγή – Λογοθεραπεία και Συμβουλευτική, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ)
 • Ψυχολογία, Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας

Είμαι Ψυχολόγος, Λογοπεδικός και Φιλόλογος Ειδικής Αγωγής. Σπούδασα στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και είμαι πτυχιούχος του τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας με κατεύθυνση Ψυχολογία και του Προγράμματος Ψυχολογίας από το οποίο έλαβα την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Συνέχισα τις σπουδές μου στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ) από το οποίο έλαβα μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή – Λογοθεραπεία και Συμβουλευτική. Από το 2013 εκπονώ τη Διδακτορική μου Διατριβή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) με θέμα τις γλωσσικές και μνημονικές λειτουργίες σε παιδιά με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος και παιδιά με Ειδική Αναπτυξιακή Διαταραχή του Λόγου. Επίσης, στα πλαίσια της συνεχούς εκπαίδευσης έχω παρακολουθήσει το ετήσιο επιμορφωτικό σεμινάριο κατάρτισης στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση ατόμων με αναπηρία ή με ειδικές εκπαιδευτικής ανάγκες της Μονάδας Αναπτυξιακής Παιδιατρικής της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημιού Αθηνών και έχω εκπαιδευτεί στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς (ΑΒΑ).

Η ολιστική προσέγγιση, η διεπιστημονική ομάδα, ο σεβασμός στις δυνατότητες του κάθε παιδιού, η συνεργασία και η ουσιαστική επικοινωνία τόσο μεταξύ των θεραπευτών αλλά και μεταξύ θεραπευτών και γονέων θεωρώ ότι αποτελούν τα συστατικά στοιχεία για τη βελτίωση και εξέλιξη του παιδιού.

Έχω εργαστεί σε σχολεία και δομές ειδικής αγωγής τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, σε διαγνωστικό και θεραπευτικό επίπεδο με παιδιά προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας σε ένα ευρύ φάσμα δυσκολιών: διαταραχή αυτιστικού φάσματος, ειδική γλωσσική διαταραχή, μαθησιακές δυσκολίες, υπερκινητικότητα κ.α. Στα πλαίσια της ερευνητικής μου δραστηριότητας συμμετέχω σε πανελλήνια συνέδρια και συνέδρια στο εξωτερικό. Το επιστημονικό μου ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις γλωσσικές και μνημονικές ικανότητες των παιδιών και στη διαταραχή αυτιστικού φάσματος.

Αποστολή Μηνύματος

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, για προσωπικό ραντεβού ή οποιαδήποτε απορία.

  contact details

  Δ. Σούτσου 19, Πλατεία Μαβίλη, Αμπελόκηποι, Αθήνα, 11521

  Social Profiles

  Αρθρογραφία