Άννα ΚαραθανάσηEργοθεραπεύτρια

karathanasi
Ειδικότητες
 • Προσχολική Αγωγή Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης
 • Κρανιοεγκεφαλική κάκωση και Διαταραχές Αισθητικότητας
 • Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ)
 • Αξιολόγηση και αντιμετώπιση της δυσγραφίας στη σχολική ηλικία
 • Το παιχνίδι ως θεραπευτικό και εκπαιδευτικό εργαλείο
Εκπαίδευση
 • Πιστοποιητικό εκπαίδευσης, Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Φυσικοθεραπείας και Σύλλογος Ελλήνων Εργοθεραπευτών
 • Κοινωνικός Φροντιστής, Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθηνών
 • Προσχολική Αγωγή Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης

Είμαι αριστούχος του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθηνών του τμήματος Εργοθεραπείας. Κατέχω δίπλωμα Ειδικού Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης.  Έχω εργαστεί σε δημόσια Ειδικά Σχολεία και εργάζομαι μέχρι και σήμερα σε Κέντρα Εκπαιδευτικής Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ), με αρμοδιότητες όπως πρόληψη, αξιολόγηση, εισήγηση πλαισίου παρέμβασης και συμβουλευτικής σε θέματα αντιμετώπισης δυσκολιών, αισθητηριακής και αντιληπτικής επεξεργασίας, κινητικότητας και κοινωνικής αλληλεπίδρασης, που επηρεάζουν τη σχολική προσαρμογή και τη συμμετοχή παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Βρίσκομαι στο τελευταίο έτος σπουδών για την απόκτηση του Μεταπτυχιακού τίτλου «Εξειδίκευση στις Τ.Π.Ε. και Ειδική Αγωγή – Ψυχοπαιδαγωγική της Ένταξης» από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Ι.Π.&Τ. του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. “Δημόκριτος”.

«Πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να ζουν τη ζωή τους ενεργά και ουσιαστικά. Να εμπλέκονται στο μέγιστο βαθμό της λειτουργικότητάς τους σε δραστηριότητες αυτοφροντίδας, παραγωγικότητας και ελεύθερου χρόνου».

Κατέχω πιστοποιητικό εκπαίδευσης από την Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Φυσικοθεραπείας και το Σύλλογο Ελλήνων Εργοθεραπευτών σχετικά με τη λειτουργική και ανατομική του άνω άκρου. Έλαβα πιστοποίηση μετεκπαίδευσης στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση. Έλαβα μέρος στο εργαστήρι Προσέγγισης Γνωσιακού Προσανατολισμού στην καθημερινή απόδοση έργου (CO-OP). Παρακολούθησα το εργαστήρι «4 day Functional ABA: Το εκπαιδευτικό μοντέλο της Pyramid». Έχουν δημοσιευθεί στο περιοδικό Εργοθεραπείας άρθρα μου. Έχω συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά σεμινάρια, ημερίδες και συνέδρια, σχετικά με τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής-Υπερκινητικότητας (ΔΕΠ-Υ), τη δυσγραφία στη σχολική ηλικία και τη συμβολή της εργοθεραπείας στις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ).

Αποστολή Μηνύματος

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, για προσωπικό ραντεβού ή οποιαδήποτε απορία.

  contact details

  Δ. Σούτσου 19, Πλατεία Μαβίλη, Αμπελόκηποι, Αθήνα, 11521

  Social Profiles

  Αρθρογραφία