Γνωρίστε την ομάδα μας

Η ομάδα του Ι.Ν.Α.Θ.ENS προσεγγίζει τη δουλειά της μέσα από μία ευρεία και μακροπρόθεσμη προοπτική, διοχετεύοντας την εμπειρία της και το σεβασμό της σε κάθε θεραπευτική προσέγγιση. Συλλέγουμε πληροφορίες, αναπτύσσουμε ειδικές γνώσεις και θέτουμε στόχους με άλλους επαγγελματίες, τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Η ομαδική εργασία αποφέρει σχεδόν πάντα καλύτερα αποτελέσματα. Εμπιστευτείτε την ομάδα μας γνωρίζοντας τη.

Μαρία Γάνου PhD
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ψυχολόγος-Νευροψυχολόγος


Είμαι Κοινωνιολόγος, Ψυχολόγος, Αναπτυξιακή Νευροψυχολόγος και Διδακτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.Ολοκλήρωσα τις προπτυχιακές μου σπουδές στην Κοινωνιολογία και στην Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Greenwich του Λονδίνου αποκτώντας 2 πτυχία αντίστοιχα Ba Sociology, Bsc Psychology. Συνέχισα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στo Πανεπιστήμιο του Essex αποκτώντας μεταπτυχιακό τίτλο στην Αναπτυξιακή Νευροψυχολογία ( Msc Developmental Neuropsychology). Είμαι διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ειδική στις Διάχυτες Διαταραχές της Ανάπτυξης.

Εκπαιδεύτηκα στην εφαρμοσμένη ανάλυση συμπεριφοράς (ABA) στο Κέντρο Αυτισμού και Συναφών Διαταραχών (Center for Autism and Related Disorders, C.A.R.D.) στο KENT της Αγγλίας το 2003). Έχω εργαστεί ως υπεύθυνη προγραμμάτων και επόπτρια στον ιδιωτικό τομέα και ως ερευνήτρια και αξιολογήτρια στον Δημόσιο τομέα.

Τα ερευνητικά μου ενδιαφέροντα εστιάζονται στο πεδίο της νευροψυχολογίας και ειδικότερα στις γνωστικές λειτουργίες της μνημονικής και αντιληπτικής ικανότητας στις διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές καθώς και σε συγκεκριμένα σύνδρομα (συνδρομο turner, klinefelter). Έχω δημοσιεύσει και ανοικοινώσει επιστημονικές εργασίες σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά έντυπα και συνέδρια αντιστοιχα.

Πιστέυω ότι οι θεραπευτικές παρεμβάσεις πρέπει να εστιάζονται στο άτομο και ο καλύτερος τρόπος με τον οποίον επιτυγχάνεται αυτό, είναι η ισχυρή δι-επιστημονική ομαδική εργασία των επαγγελματιών και η ουσιαστική επικοινωνία με τους θεραπευόμενους και τους κηδεμόνες τους. Η αφετηρία είναι πάντα μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση.

Αποστολή μηνύματος

Συμπληρώνοντας την παρούσα, μας προμηθεύετε με προσωπικά σας δεδομένα, τα οποία δεν θα μοιραστούμε με κανένα, θα χρησιμοποιήσουμε αποκλειστικά με σκοπό την εξυπηρέτησή σας και την ανταπόκριση στο αίτημά σας, πάντοτε σε πλήρη συμμόρφωση με τον Κανονισμό GDPR. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Εταιρείας στον σύνδεσμο ή επικοινωνήστε με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων της Εταιρείας στο email info@inathens-institute.gr