Γνωρίστε την ομάδα μας

Η ομάδα του Ι.Ν.Α.Θ.ENS προσεγγίζει τη δουλειά της μέσα από μία ευρεία και μακροπρόθεσμη προοπτική, διοχετεύοντας την εμπειρία της και το σεβασμό της σε κάθε θεραπευτική προσέγγιση. Συλλέγουμε πληροφορίες, αναπτύσσουμε ειδικές γνώσεις και θέτουμε στόχους με άλλους επαγγελματίες, τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Η ομαδική εργασία αποφέρει σχεδόν πάντα καλύτερα αποτελέσματα. Εμπιστευτείτε την ομάδα μας γνωρίζοντας τη.

Κλαίρη Σιάρκου, MSc
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ψυχολόγος, Λογοπεδικός


Είμαι Ψυχολόγος, Λογοπεδικός και Φιλόλογος Ειδικής Αγωγής. Σπούδασα στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και είμαι πτυχιούχος του τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας με κατεύθυνση Ψυχολογία και του Προγράμματος Ψυχολογίας από το οποίο έλαβα την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Συνέχισα τις σπουδές μου στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ) από το οποίο έλαβα μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή – Λογοθεραπεία και Συμβουλευτική. Από το 2013 εκπονώ τη Διδακτορική μου Διατριβή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) με θέμα τις γλωσσικές και μνημονικές λειτουργίες σε παιδιά με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος και παιδιά με Ειδική Αναπτυξιακή Διαταραχή του Λόγου. Επίσης, στα πλαίσια της συνεχούς εκπαίδευσης έχω παρακολουθήσει το ετήσιο επιμορφωτικό σεμινάριο κατάρτισης στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση ατόμων με αναπηρία ή με ειδικές εκπαιδευτικής ανάγκες της Μονάδας Αναπτυξιακής Παιδιατρικής της Β' Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημιού Αθηνών και έχω εκπαιδευτεί στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς (ΑΒΑ).

Έχω εργαστεί σε σχολεία και δομές ειδικής αγωγής τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, σε διαγνωστικό και θεραπευτικό επίπεδο με παιδιά προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας σε ένα ευρύ φάσμα δυσκολιών: διαταραχή αυτιστικού φάσματος, ειδική γλωσσική διαταραχή, μαθησιακές δυσκολίες, υπερκινητικότητα κ.α. Στα πλαίσια της ερευνητικής μου δραστηριότητας συμμετέχω σε πανελλήνια συνέδρια και συνέδρια στο εξωτερικό. Το επιστημονικό μου ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις γλωσσικές και μνημονικές ικανότητες των παιδιών και στη διαταραχή αυτιστικού φάσματος.
Η ολιστική προσέγγιση, η διεπιστημονική ομάδα, ο σεβασμός στις δυνατότητες του κάθε παιδιού, η συνεργασία και η ουσιαστική επικοινωνία τόσο μεταξύ των θεραπευτών αλλά και μεταξύ θεραπευτών και γονέων θεωρώ ότι αποτελούν τα συστατικά στοιχεία για τη βελτίωση και εξέλιξη του παιδιού.

Αποστολή μηνύματος

Συμπληρώνοντας την παρούσα, μας προμηθεύετε με προσωπικά σας δεδομένα, τα οποία δεν θα μοιραστούμε με κανένα, θα χρησιμοποιήσουμε αποκλειστικά με σκοπό την εξυπηρέτησή σας και την ανταπόκριση στο αίτημά σας, πάντοτε σε πλήρη συμμόρφωση με τον Κανονισμό GDPR. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Εταιρείας στον σύνδεσμο ή επικοινωνήστε με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων της Εταιρείας στο email info@inathens-institute.gr