Επαγγελματικός προσανατολισμός - συμβουλευτική

Αφορά στη συμβουλευτική καθοδήγηση του παιδιού, σε σχέση με τον προσανατολισμό του στην επαγγελματική του σταδιοδρομία.

Οι περισσότεροι μαθητές είναι υποχρεωμένοι στο τέλος του Γυμνασίου και στις πρώτες τάξεις του Λυκείου να πάρουν μια σημαντική απόφαση, εκείνη της επαγγελματικής κατεύθυνσης. Πρόκειται για μια δύσκολη απόφαση καθώς ο μαθητής καλείται να αποφασίσει και να προγραμματίσει το μέλλον του σε μια ηλικία κατά την οποία επισυμβαίνουν διάφορες αλλαγές και ενδεχομένως ο ίδιος δεν αντιλαμβάνεται τη σπουδαιότητα της απόφασης που καλείται να πάρει. Μέσω της συμβουλευτικής το άτομο κατανοεί τον εαυτό του και αξιολογεί τις δυνατότητές του.

Με τη χρήση σταθμισμένων εργαλείων (τεστ και ερωτηματολόγια) και ανεπίσημων μέσων και τεχνικών (πχ. ανοιχτή συζήτηση, κατάλογος ενδιαφερόντων) αναγνωρίζονται τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας, τα ενδιαφέροντα, οι προτιμήσεις, οι ικανότητες και οι δεξιότητες του ατόμου, οι στάσεις, οι αξίες και οι διαθέσεις και η αντιστοιχία τους με τους κατάλληλους τομείς της επαγγελματικής δραστηριότητας.

Για οποιαδήποτε απορία η διευκρίνιση
επικοινωνήστε μαζί μας!
Τηλεφωνικό κέντρο : +30 210 644 3505
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 9Π.Μ - 9Μ.Μ.

Online Συμβουλευτική

Γράψτε μας για οποιαδήποτε απορία σας η όποια διευκρίνιση χρειάζεστε και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί μας!
Όνοματεπώνυμο:*
Συμπληρώστε το όνομά σας

Ιδιότητα:
Invalid Input

E-Mail:*
Συμπληρώστε το e-mail σας

Θέμα:*
Προσθέστε θέμα

*
Ρωτήστε μας

Συμπληρώνοντας την παρούσα, μας προμηθεύετε με προσωπικά σας δεδομένα, τα οποία δεν θα μοιραστούμε με κανένα, θα χρησιμοποιήσουμε αποκλειστικά με σκοπό την εξυπηρέτησή σας και την ανταπόκριση στο αίτημά σας, πάντοτε σε πλήρη συμμόρφωση με τον Κανονισμό GDPR. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Εταιρείας στον σύνδεσμο ή επικοινωνήστε με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων της Εταιρείας στο email info@inathens-institute.gr