Ψυχολογική υποστήριξη

 Θεραπευτικές συνεδρίες σε ατομικό επίπεδο με στόχο την διαχείριση των συναισθηματικών δυσκολιών παιδιών και εφήβων.

Τα παιδιά δυσκολεύονται να εντοπίσουν και να ονομάσουν το συναίσθημά τους ή να εκφράσουν τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζουν μέσα στην οικογένεια, στο σχολικό ή ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον. Στόχος της ψυχολογικής υποστήριξης είναι να βοηθήσει το παιδί να αναγνωρίσει τα συναισθήματα που νιώθει, να τα επεξεργαστεί και να τα εκφράσει κατάλληλα. Βασική προπόθεση για να επιτύχει αυτό, εκτός από τα θεραπευτικά μέσα που χρησιμοποιεί ο ειδικός (συζήτηση, ζωγραφική, παιχνίδι ρόλων κ.α.), είναι η προσωπική σχέση που θα αναπτυχθεί μεταξύ του ειδικού και του παιδιού καθώς και η σταθερότητα των συναντήσεων. Αντίστοιχα στην εφηβεία με τις έντονες αλλαγές που συντελούνται σε όλα τα επίπεδα (σωματικές, ψυχοσυναισθηματικές), η ψυχολογική υποστήριξη του εφήβου από έναν ειδικό καθίσταται ιδιαίτερα βοηθητική ειδικά όταν ο έφηβος δυσκολεύεται να μιλήσει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην οικογένειά του.

Συστηματική ψυχολογική υποστήριξη παρέχεται σε παιδιά/εφήβους με ανάγκες όπως δυσκολίες στις σχέσεις γονέων-παιδιών, συναισθηματικές δυσκολίες (φοβίες, έμμονες ιδέες, χαμηλή αυτοεκτίμηση, σχολικό άγχος, ξεσπάσματα θυμού, ζήλεια κ.α.), προβλήματα επικοινωνίας και συμπεριφοράς.

Για οποιαδήποτε απορία η διευκρίνιση
επικοινωνήστε μαζί μας!
Τηλεφωνικό κέντρο : +30 210 644 3505
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 9Π.Μ - 9Μ.Μ.

Online Συμβουλευτική

Γράψτε μας για οποιαδήποτε απορία σας η όποια διευκρίνιση χρειάζεστε και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί μας!
Όνοματεπώνυμο:*
Συμπληρώστε το όνομά σας

Ιδιότητα:
Invalid Input

E-Mail:*
Συμπληρώστε το e-mail σας

Θέμα:*
Προσθέστε θέμα

*
Ρωτήστε μας

Συμπληρώνοντας την παρούσα, μας προμηθεύετε με προσωπικά σας δεδομένα, τα οποία δεν θα μοιραστούμε με κανένα, θα χρησιμοποιήσουμε αποκλειστικά με σκοπό την εξυπηρέτησή σας και την ανταπόκριση στο αίτημά σας, πάντοτε σε πλήρη συμμόρφωση με τον Κανονισμό GDPR. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Εταιρείας στον σύνδεσμο ή επικοινωνήστε με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων της Εταιρείας στο email info@inathens-institute.gr