Λογοθεραπευτική αξιολόγηση και παρέμβαση

Αφορά στην αξιολόγηση και αντιμετώπιση  προβλημάτων Λόγου, Ομιλίας και Επικοινωνίας.

Η κατάκτηση της γλώσσας στα παιδιά ακολουθεί ορισμένα αναπτυξιακά στάδια. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν φυσιολογικές αποκλίσεις στην κατάκτηση της γλώσσας και κάθε παιδί έχει το δικό του ρυθμό ανάπτυξης, η παρέμβαση του λογοθεραπευτή είναι αναγκαία σε περιπτώσεις που το παιδί δυσκολεύεται να κατακτήσει τη γλώσσα και να επικοινωνήσει αποτελεσματικά με το περιβάλλον του. Οι δυσκολίες μπορεί να παρουσιάζονται τόσο σε επίπεδο έκφρασης όσο και κατανόησης. Ένα παιδί, για παράδειγμα μπορεί να δυσκολεύεται να εκφέρει σωστά κάποιους φθόγγους και να κάνει απλοποιήσεις, παραλείψεις ή αντικαταστάσεις των συγκεκριμένων φθόγγων. Άλλα παιδιά ενδέχεται να έχουν περιορισμένο λεξιλόγιο και ανώριμη δομή των προτάσεων. Υπάρχουν οι περιπτώσεις κατά τις οποίες το παιδί έχει δυσκολία να κατανοήσει τις αρνήσεις και τις ερωτήσεις.

Η λογοθεραπευτική παρέμβαση στοχεύει στην αντιμετώπιση διαταραχών Λόγου, Ομιλίας και Επικοινωνίας. Με βάση τα αποτελέσματα της λογοθεραπευτικής αξιολόγησης διαμορφώνεται το λογοθεραπευτικό πρόγραμμα το οποίο είναι εξατομικευμένο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κάθε παιδιού. Μερικές από τις διαταραχές που χρήζουν λογοθεραπευτικής παρέμβασης είναι οι: ειδικές αναπτυξιακές διαταραχές του λόγου και της ομιλίας, διαταραχές αυτιστικού φάσματος, διαταραχές επικοινωνίας, διαταραχές άρθρωσης – φωνολογίας, διαταραχές ροής της ομιλίας (π.χ. τραυλισμός), διαταραχές φωνής (π.χ. δυσφωνίες), διαταραχές ακοής, νοητική υστέρηση και σύνδρομα με συνοδά προβλήματα λόγου και ομιλίας.

Η έγκαιρη διάγνωση, αξιολόγηση και η κατάλληλη θεραπευτική παρέμβαση αποτελούν ισχυρής προγνωστικής αξίας παράγοντες για την εξέλιξη του παιδιού.

Για οποιαδήποτε απορία η διευκρίνιση
επικοινωνήστε μαζί μας!
Τηλεφωνικό κέντρο : +30 210 644 3505
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 9Π.Μ - 9Μ.Μ.

Online Συμβουλευτική

Γράψτε μας για οποιαδήποτε απορία σας η όποια διευκρίνιση χρειάζεστε και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί μας!
Όνοματεπώνυμο:*
Συμπληρώστε το όνομά σας

Ιδιότητα:
Invalid Input

E-Mail:*
Συμπληρώστε το e-mail σας

Θέμα:*
Προσθέστε θέμα

*
Ρωτήστε μας

Συμπληρώνοντας την παρούσα, μας προμηθεύετε με προσωπικά σας δεδομένα, τα οποία δεν θα μοιραστούμε με κανένα, θα χρησιμοποιήσουμε αποκλειστικά με σκοπό την εξυπηρέτησή σας και την ανταπόκριση στο αίτημά σας, πάντοτε σε πλήρη συμμόρφωση με τον Κανονισμό GDPR. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Εταιρείας στον σύνδεσμο ή επικοινωνήστε με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων της Εταιρείας στο email info@inathens-institute.gr