Εργοθεραπευτική αξιολόγηση και παρέμβαση

Αφορά στην αντιμετώπιση προβλημάτων αισθητηριακού τομέα και δυσλειτουργιών λεπτής και αδρής κινητικότητας.

Τα πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού είναι κρίσιμα καθώς σε αυτά τα χρόνια το παιδί αναπτύσσεται γνωστικά, κοινωνικά και σωματικά. Ωστόσο, δεν κατακτούν όλα τα παιδιά επιτυχώς τα αναπτυξιακά στάδια. Ένα παιδί ενδέχεται να δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει στην καθημερινότητά του όπως να ντυθεί, να πάει τουαλέτα, να φάει, να ζωγραφίσει ή να γράψει. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ωφέλιμο να πραγματοποιείται μια εργοθεραπευτική αξιολόγηση όπου αξιολογουνται οι ικανότητες του παιδιού στους τομείς της κίνησης, της αισθητηριακής επεξεργασίας, της αυτοεξυπηρέτησης και της γνωστικής/αντιληπτικής ικανότητας.

Με βάση την αρχική αξιολόγηση διαμορφώνεται εξατομικευμένο εργοθεραπευτικό πρόγραμμα παρέμβασης με στόχο την αντιμετώπιση των δυσκολίων που ενδέχεται να αντιμετωπίζει το παιδί σε κάποιον/ους από τους παραπάνω τομείς. Απώτερος στόχος της παρέμβασης είναι το παιδί να συμμετέχει ικανοποιητικά στις σχολικές και κοινωνικές καταστάσεις και να αποκτήσει αυτοπεποίθηση. Κατά την παρέμβαση υιοθετείται μια ολιστική προσέγγιση η οποία προσαρμόζεται στο περιβάλλον και στις ανάγκες του παιδιού. Μερικές από τις διαταραχές που χρήζουν εργοθεραπευτικής παρέμβασης είναι οι: αναπτυξιακές διαταραχές, διαταραχή αισθητηριακής επεξεργασίας, διαταραχή αυτιστικού φάσματος, ΔΕΠ-Υ (διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητα κ.α.)

Για οποιαδήποτε απορία η διευκρίνιση
επικοινωνήστε μαζί μας!
Τηλεφωνικό κέντρο : +30 210 644 3505
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 9Π.Μ - 9Μ.Μ.

Online Συμβουλευτική

Γράψτε μας για οποιαδήποτε απορία σας η όποια διευκρίνιση χρειάζεστε και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί μας!
Όνοματεπώνυμο:*
Συμπληρώστε το όνομά σας

Ιδιότητα:
Invalid Input

E-Mail:*
Συμπληρώστε το e-mail σας

Θέμα:*
Προσθέστε θέμα

*
Ρωτήστε μας

Συμπληρώνοντας την παρούσα, μας προμηθεύετε με προσωπικά σας δεδομένα, τα οποία δεν θα μοιραστούμε με κανένα, θα χρησιμοποιήσουμε αποκλειστικά με σκοπό την εξυπηρέτησή σας και την ανταπόκριση στο αίτημά σας, πάντοτε σε πλήρη συμμόρφωση με τον Κανονισμό GDPR. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Εταιρείας στον σύνδεσμο ή επικοινωνήστε με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων της Εταιρείας στο email info@inathens-institute.gr