Αξιολόγηση σχολικής ετοιμότητας

Η σχολική ετοιμότητα αναφέρεται στο κατά πόσο το παιδί είναι έτοιμο να κάνει μια εύκολη και επιτυχή μετάβαση από το νηπιαγωγείο στην Α' Δημοτικού.

Το παιδί πρέπει να έχει κατακτήσει ένα ευρύ φάσμα δεξιοτήτων προκειμένου να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του σχολικού περιβάλλοντος. Εκτός από βασικές ακαδημαϊκές δεξιότητες (π.χ. να μπορεί να γράφει το όνομά του, να μετράει μέχρι το 10, να γνωρίζει τα χρώματα), το παιδί πρέπει να έχει αναπτύξει δεξιότητες που αφορούν στον κινητικό τομέα, στον αντιληπτικό τομέα, στο γλωσσικό τομέα, στο συναισθηματικό τομέα και στον κοινωνικό τομέα. Ένα παιδί με δυσκολίες σχολικής ετοιμότητας μπορεί να μην έχει αντοχή στη ματαίωση, να δυσκολεύεται να ακολουθήσει οδηγίες, να είναι κοινωνικά ανώριμο, να έχει φτωχές αντιληπτικές και εκφραστικές γλωσσικές ικανότητες, να μην αλληλεπιδρά με τους συνομηλίκους. Όταν οι γονείς παρατηρούν ότι το παιδί αντιμετωπίζει κάποια δυσκολία σε έναν από τους παραπάνω τομείς, καλό είναι να πραγματοποιείται μια αξιολόγηση προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν δυσκολίες. Η θεραπευτική παρέμβαση είναι σημαντική γιατί βοηθάει το παιδί να αναπτύξει τις απαραίτητες δεξιότητες έτσι ώστε με την είσοδο του στην Α' Δημοτικού να είναι σε θέση να ακολουθεί το καθημερινό πρόγραμμα του σχολείου και να εκτελεί επαρκώς τα καθήκοντά του. Ένα παιδί με δυσκολίες σχολικής ετοιμότητας ενδέχεται να νιώσει αποστροφή για το σχολείο, άγχος και πίεση γιατί θα αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες του και ότι δε μπορεί να τα καταφέρει.

Για οποιαδήποτε απορία η διευκρίνιση
επικοινωνήστε μαζί μας!
Τηλεφωνικό κέντρο : +30 210 644 3505
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 9Π.Μ - 9Μ.Μ.

Online Συμβουλευτική

Γράψτε μας για οποιαδήποτε απορία σας η όποια διευκρίνιση χρειάζεστε και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί μας!
Όνοματεπώνυμο:*
Συμπληρώστε το όνομά σας

Ιδιότητα:
Invalid Input

E-Mail:*
Συμπληρώστε το e-mail σας

Θέμα:*
Προσθέστε θέμα

*
Ρωτήστε μας

Συμπληρώνοντας την παρούσα, μας προμηθεύετε με προσωπικά σας δεδομένα, τα οποία δεν θα μοιραστούμε με κανένα, θα χρησιμοποιήσουμε αποκλειστικά με σκοπό την εξυπηρέτησή σας και την ανταπόκριση στο αίτημά σας, πάντοτε σε πλήρη συμμόρφωση με τον Κανονισμό GDPR. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Εταιρείας στον σύνδεσμο ή επικοινωνήστε με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων της Εταιρείας στο email info@inathens-institute.gr