Αξιολόγηση μαθησιακών δυσκολιών

Το κάθε παιδί έχει ένα διαφορετικό τρόπο μάθησης. Μερικά παιδιά είναι πολύ δυνατά στα μαθηματικά ενώ άλλα στην ανάγνωση. Η μαθησιακή αξιολόγηση δίνει πολύτιμες πληροφορές για την ικανότητα και τον τρόπο μάθησης του κάθε παιδιού.

Χρησιμοποιώντας σταθμισμένα εργαλεία και εξειδικευμένες μεθόδους, λαμβάνονται πολύτιμες πληροφορίες για την ικανότητα και τον τρόπο μάθησης του κάθε παιδιού, ενώ εντοπίζονται και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα παιδί στον τομέα της ανάγνωσης, της γραφής και της γραπτής έκφρασης. Οι πρώτες ενδείξεις μαθησιακής δυσκολίας παρουσιάζονται προς το τέλος της Α΄ με αρχή της Β΄δημοτικού. Μερικές από αυτές τις ενδείξεις περιλαμβάνουν δυσκολία στην εκμάθηση της ανάγνωσης και της γραφής, πρόσθεση ή αφαίρεση γραμμάτων σε λέξεις, παράλειψη ολόκληρης λέξης, δυσκολία συγκέντρωσης ή/και απομνημόνευσης πληροφοριών. Επιπρόσθετα, τα παιδιά ενδέχεται να παρουσιάζουν προβλήματα σε σχέση με τις στρατηγικές μελέτης, την παρακολούθηση της διδασκαλίας και να βιώνουν άγχος κατά την περίοδο των εξετάσεων. Τα προβλήματα δεν αφορούν μόνο στην παιδική ηλικία αλλά μπορούν να συνεχιστούν και στην εφηβική και ενήλικη ζωή. Με αφετηρία την εκπαιδευτική αξιολόγηση διαμορφώνεται πρόγραμμα θεραπευτικής παρέμβασης σε συνεργασία με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του παιδιού. Καθώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες δεν αφορούν μόνο στο γνωστικό τομέα αλλά και στον κοινωνικό/ συναισθηματικό τομέα, κρίνεται αναγκαία και η ψυχολογική υποστήριξη του παιδιού.

Για οποιαδήποτε απορία η διευκρίνιση
επικοινωνήστε μαζί μας!
Τηλεφωνικό κέντρο : +30 210 644 3505
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 9Π.Μ - 9Μ.Μ.

Online Συμβουλευτική

Γράψτε μας για οποιαδήποτε απορία σας η όποια διευκρίνιση χρειάζεστε και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί μας!
Όνοματεπώνυμο:*
Συμπληρώστε το όνομά σας

Ιδιότητα:
Invalid Input

E-Mail:*
Συμπληρώστε το e-mail σας

Θέμα:*
Προσθέστε θέμα

*
Ρωτήστε μας

Συμπληρώνοντας την παρούσα, μας προμηθεύετε με προσωπικά σας δεδομένα, τα οποία δεν θα μοιραστούμε με κανένα, θα χρησιμοποιήσουμε αποκλειστικά με σκοπό την εξυπηρέτησή σας και την ανταπόκριση στο αίτημά σας, πάντοτε σε πλήρη συμμόρφωση με τον Κανονισμό GDPR. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Εταιρείας στον σύνδεσμο ή επικοινωνήστε με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων της Εταιρείας στο email info@inathens-institute.gr